Полезная информация

Як зробити гарну презентацію, якщо ви не дизайнер

30.04.2022

Презентація – це візуальне доповнення до вашого виступу. Хороша презентація допомагає утримувати увагу аудиторії під час доповіді, погана помножить на нуль усі ваші зусилля. Інтернет-маркетолог Старожукова Інна, на прикладі Canva розповіла, як зробити гарну презентацію, яка запам'ятається аудиторії та зробить ваш виступ незабутнім.
 
Давайте начистоту – презентації в Power Point у багатьох виходять не дуже. Вони або дуже прості, або погано читаються, або просто негарні. Адже вам хочеться чогось стильного, і щоб це було легко реалізувати. Тому сьогодні я покажу як зробити презентацію онлайн на прикладі редактора Canva. Це один з кращих редакторів, в якому є безліч готових шаблонів і графіки - те, що треба для недизайнера.
 
Як зробити гарну презентацію: підготовча робота?
 
Андрієнко Олег Іванович вважає, що найважливіша частина створення будь-якої презентації – підготовка. Немає сенсу в гарному дизайні, якщо ваш читач нічого не зрозумів або суть презентації виявилася йому не близька. Давайте розуміти, що важливо зробити на цьому етапі.
 
Сподіваємось, для Вас також буде цікаво дізнатися, Незвичайні ідеї для бізнесу, або який відкрити невеликий бізнес?
 
Дайте відповідь на ці запитання:
– Для кого ви робите презентацію? Хто ці люди?
- Чим допоможе презентація аудиторії? Чому люди повинні захотіти її прочитати?
 
*** Важливий момент: відповідайте на ці питання, виходячи із потреб читача, не плутайте проблеми аудиторії зі своїми. Наприклад, ваша мета отримати прибуток, а мета людини максимально швидко і просто вирішити якусь свою проблему.
 
Ваші відповіді можуть виглядати приблизно так:
- Клієнт веб-студії – власник приватної стоматології.
- Презентація допоможе клієнту побачити, як створення сайту та ведення Інстаграми від нашої студії допоможе йому збільшити прибуток у 4 рази за 1 рік.
 
Тепер ми бачимо, що у цій презентації можна показати і як обґрунтувати графік зростання прибутку. Також коротко варто показати, які послуги ви пропонуєте, скільки це коштує, коли окупиться. Якщо ви контактуєте з клієнтом вперше, покажіть, що вам можна довіряти, додайте кілька робіт з портфоліо, близьких до сфери цього клієнта, невеликі кейси, відгуки інших клієнтів.
 
Щоб зробити гарну презентацію, заздалегідь пропишіть коротку структуру презентації: що та на якому слайді ви розмістите. Це допоможе уникнути великих змін та витрат часу надалі.

<< Назад