Полезная информация

Як кинути пити алкоголь самостійно

10.03.2022

Як кинути пити алкоголь?

Перестати вживати спиртові напої можна. Багато хто пройшов цим шляхом і має щасливий досвід багаторічних ремісій. Щоб розпочати шлях по цій важкій, непростій, повній спокусах шляху, потрібно відповісти собі на кілька дуже важливих питань:

 

 1. Ви маєте проблеми з алкоголем? Якщо ви п'єте регулярно і при цьому відповісте на це запитання «ні», то ви алкоголік, і вам час задуматися про «зав'язку». Заперечення проблеми - характерна риса залежних. Вони всі кажуть, що "не в проблемі і можуть зупинитися будь-якої миті". Але якби вони зупинялися, тоді не було б стільки тих, хто спився, помер у п'яному чаді, що залишилися без сім'ї, роботи, поваги оточення? Визнання своєї проблеми та бажання вплинути на неї є важливими кроками на шляху до зцілення.

 2. Ви завжди шукаєте привід випити? А без цього аж ніяк? Невже ваша нова шафа буде виглядати краще, якщо ви її «обмиєте»?

 3. Вам алкоголь не наркотик? А чому після чергового запою вас знову відвідують думки про чарку? Тому що він наркотик! У вас сформовано потяг, і його треба перемогти.

 4. Вважаєте, що сто грамів не шкідливі для організму? Уявна користь алкоголю перекреслюється масою явних негативних наслідків. Адже рідко хтось із росіян зупиняється на ста грамах.

 5. Звикли справлятися зі втомою та стресом за допомогою алкоголю? І що, стрес пішов, ви зранку, як огірок? Ні! Проблеми лишилися, а до них ще й приєдналося похмілля.

 6. На вашу думку алкоголізм не лікується? Типова відмовка. Він лікується. І прикладів тому багато. Якщо захочете, можете переконатися в цьому самі.

 

Навіщо потрібен цей опитувальник? Щоб зрозуміти нікчемність алкоголю у житті. Без нього можна обходитися, як це роблять сотні та тисячі непитущих, які живуть навколо нас. Ми пропонуємо онлайн корпоративний тренінг, як швидко кинуть пить алкоголь, проводить курс Михайло Колосенко бізнес консультант, психолог.

 

Способи кинути пити

    Самостійно та без медичної підтримки кинути пити можна. Але тільки за багатирського здоров'я, яке ще не сильно підірвано. Самостійне рішення врятує вас на першій стадії алкоголізму, коли залежність зайшла не так далеко і можна собі змінити середовище спілкування, виїхати в інше місто, країну. Але не всі мають таку можливість. І багато хто вже подолав першу стадію…

    Вихід із запою – здається, що це найпростіший спосіб кинути пити. Але після крапельниці багато хто починає все спочатку. Висновок із запою може стати тригером для початку боротьби за тверезість. Після нього слід замислитися над тим, куди ви йдете, і до чого ця дорога може привести. До лікарняного ліжка, інвалідного крісла, помийної ями або до трунової дошки у розквіті років… Щоб змінити своє життя, потрібно йти за допомогою до нарколога і разом з ним складати план подальших дій.

    Кодування – гарний спосіб зупинитися. Але без вашого настрою, готовності чинити опір спокусам і періодично виникаючим думкам про випивку, кодування теж не стане гарантом тривалої тверезості.

    Психологічна реабілітація з подальшою ресоціалізацією — на сьогодні, мабуть, найбільш ефективна система лікування психіки алкоголіка, яка дає найбільший результат. Вона протікає в кілька етапів, в умовах анонімності та ізольованості пацієнтів від суспільства.

 

Реабілітаційні програми допомагають:

- Зупинити вживання;

- Сформувати новий погляд на тверезе життя;

- зменшити тягу;

- На конкретних прикладах довести, що кинути пити можна;

- підготувати морально та психологічно до повернення до соціуму.

 

<< Назад