Полезная информация

Як знайти своє призначення? Три неймовірні способи

07.03.2022

Чи відчуваєте себе розгублено? Немов чогось у житті не дістає? Може, ви бажаєте змінити життя на краще, але не в курсі, як це зробити. Багато хто бреде по життю з почуттям розгубленості і відчайдушним бажанням отримати від навколишнього світу більш глибокий зворотний зв'язок. Однак не всі знають, як це зробити.

Я дуже близько знайомий із цим відчуттям. Раніше я мав звичай страждати в розумових спробах знайти свою мету та своє призначення. Я ненавидів свою роботу у сфері реклами. Мені доводилося довгі години просиджувати під люмінесцентними лампами та задихатися від несвіжого офісного повітря. І водночас, я часто спостерігав по телевізору людей на кшталт Бейонсе та Джастіна Тімберлейка, які яскраво сяяли під час своїх виступів. Я хотів того ж говорить Ігор Немирівський: заразливої пристрасті та жагучої любові до життя.

Я щодня робив спроби виявити призначення свого життя. Але мої спроби не давали результатів, поки я не зробив крок назад. Тоді, до мене дійшло, що я не можу знайти своє призначення. Я намагався знайти її в голові. Я усвідомив, що не в тому, що я не знаю, яке моє призначення. Проблема у тому, що я його шукаю.

Так от, ми не повинні шукати свого призначення. Ми маємо створювати його. Це означає, що потрібно вжити заходів та прибрати зі свого життя те, до чого ваша душа не лежить. Принісши те, що вам подобається. Так я залишив свою роботу та успішну кар'єру рекламника, вирушивши на пошуки свого щастя — поступово додаючи у своє життя речі та аспекти, які давали мені задоволення. Якщо ви у пошуках свого життєвого призначення, припиніть спостерігати та аналізувати. Почніть робити. А ці кроки допоможуть вам.

 

Отже, як знайти своє призначення та пристрасть

Вживати більше дій

Не треба мучитися у думках і здогадах про те, як знайти своє призначення. Потрібно йти до неї. Згадайте мудрий слоган від Nike: Just do it. Просто зробити це. Чим більше з нашого боку дій, тим більше прояснюється ситуація. Замість того, щоб в черговий раз обмірковувати, чи вийде, чому б не спробувати це зробити?

 

Досить ставити собі порожні питання на кшталт цих: «Що, якщо це не так цікаво як мені здається зараз?» або "Що, якщо це не принесе мені грошей?" Почніть крокувати до своїх цілей і спробуйте нове. Тож ви вийдете на свій шлях. Я роками боровся із собою, намагаючись зрозуміти, яке моє призначення. Це тільки ще більше мене заплутало. Тільки коли я почав діяти, все змінилося.

 

Я став писати оповідання та статті і надіслав одну зі своїх робіт у журнал. Момент, коли не надійшов лист про згоду публікації, був не схожий ні на що. Любов усім потоком ринула в моє серце. І я усвідомив — ось що мені давно треба було зробити зі своїм життям. Смішно, але мені довелося почати писати, щоби зрозуміти, що моя найбільша пристрасть — писати.

Досвід є нагородою. Ясність з'являється під час процесу. У дії виходять результати.

Думати серцем, а не головою

Серце - оптимальний інструмент для досягнення вашого істинного призначення та пристрасті. Подумайте, що ви любите. І почніть це робити. Коли ви відчуваєте натхнення і відчуваєте єднання зі своїм щасливим "Я", радість та приплив сил наповнюють ваші серце та душу. Якщо ви керуєтеся своїм серцем, у вас з'являється більше мотивації. Робіть те, що любите. І тоді ви зрозумієте, навіщо живете.

 

Шукати нове та різне

Більшість вважає, що життєве призначення одне. Проте саме спроба вибрати щось одне часто є причиною почуття, що чогось не вистачає. Уявлення у тому, що з кожної людини лише одне життєва мета, обмежує. І віддаляє нас від своєї природи.

 

Взяти, наприклад, мене. У мене, цілих шість різних «посад». Я – ведучий тренінгів, письменник, автор, спікер, наставник, дизайнер. І все з перерахованого приносить мені радість. Проте ніщо із цього не є моїм призначенням. Це мої пристрасті. Так почніть отримувати задоволення від того, що ви робите! Коли життя наповнене улюбленими речами, ви проживаєте її усвідомлено та осмислено – з метою.

Припиніть вважати, що справжнє призначення може лише одне. Відкиньте подалі цю руйнівну ідею. І прийміть таку: сенс життя будь-якого — у житті. Це означає, що потрібно знайомитися з новим, перестати чинити опір невідомому та брати повну участь у тому, що відбувається безпосередньо тут і зараз. Щоб життя мало сенс, слідуйте своїм пристрастям.

Живучи повним життям, ми справді живемо. У цьому є сенс.

 

Почуття нестачі чогось зникає тоді, коли ви наповнюєте своє життя пристрастю. Бажання шукати призначення виходить із нестачі пристрасті. Коли не відчуваєш зв'язку зі своїм життям. Заповніть порожнечу пристрастю, що утворилася. І запам'ятайте це нескладне рівняння:

Пристрасть + Щоденні Дії = Життя зі змістом

Вважайте, що справжня життєва мета кожної людини — бути повністю залученою до життя. Постарайтеся бути присутнім у цій захоплюючій подорожі та повністю її прийняти. Незабаром ви відчуєте себе настільки наповненим енергією та цілеспрямованим, що почнете дивуватися, як існували до цього. Насолоджуйтесь подорожжю у своє власне дивовижне життя.

Наша компанія, пропонує тренінги особистісного зростання, курси ораторського мистецтва, а також багато інших курсів, з розвитку, як особистості так і компанії.

<< Назад