Полезная информация

Ділова деревина – ціни та особливості реалізації у 2022 році

28.08.2022

Зараз ринок реалізації необробленої деревини як і інші галузі української економіки потерпають від наслідків воєнної агресії. За інформацією Державного агентства лісових ресурсів України стовідсоткове поновлення електронних торгів уже дало змогу отримати додаткові 1,1 млрд. грн. доходу.

Актуальність та важливість відкритих електронних майданчиків для торгівлі складно переоцінити. Адже наразі в умовах воєнного часу деревину в обхід акредитованих аукціонів можна реалізовувати тільки у трьох напрямках:
 - Для населення
 - Для соціальної сфери
 - Для потреб ЗСУ та територіальної оборони

Державні та приватні підприємства були досить обмеженими у проведенні торгових угод між собою для налагодження бізнесу. На разі торги на базі відомого майданчика ProZorro не ведуться у сфері реалізації деревини. Отже для ведення підприємницької діяльності та пошуку найкращих цін краще застосовувати акредитовані біржі, що мають відповідні ліцензії. Так, відповідно до Закону України № 738 (щодо правових умов функціонування товарних бірж) найпершими у 2021 році ліцензування пройшла «Українська енергетична біржа».

Ціна ділової деревини та її продаж на ТОВ "Українська енергетична біржа"

Ділова деревина – це лісоматеріали найвищої якості. На її вартість впливає розмір лоту та порода дерева, а також відсутність дефектів. Детальніше  https://www.ueex.com.ua/presscenter/news/tsina-za-kub-dilovoi-derevini-ta-ii-prodazh-na-tov-ueb/

УЕБ забезпечує проведення чесних торгів відповідно до законодавства Ви захищені від спекуляцій та різноманітних фінансових ризиків. Основними перевагами є, крім іншого, наявність зручних сервісів, що допомагають в процесі продажу ділової деревини:
  - Графік актуальних цін
  - Електронний календар торгів – ви завжди можете побачити актуальні дати наступних заходів та вчасно підготуватись для участі у них
  - Біржові коригування

 У розділі Акредитація детально та покроково описана процедура як пройти реєстрацію та отримати доступ до електронних торгів лісоматеріалами on-line (+ є навчальне відео)

 Тут ви також знайдете детальні інструкції та алгоритми (зокрема Методичні рекомендації щодо використання цінових показників біржової торгівлі).

Завдяки прозорому формуванню попиту та пропозиції на УЕБ у сфері продажів ділової деревини ви гарантовано можете запропонувати або купити товари за справедливою ринковою ціною.

Шукайте найкращі лоти та постачальників на УЕБ. Зручне інформування про ринок деревини в Україні, оновлення в законодавстві та сучасні економічні показники публікуються на офіційній сторінці ТОВ УЕБ у Facebook.

Для тих, хто хоче дізнаватись актуальні новини – налаштовуйте Email-розсилку чи профільні мессенджери УЕБ (Telegram-канал, Viber-канал).

 

<< Назад