Полезная информация

Як стати розумнішим і підвищити рівень інтелекту?

12.04.2023

Багато людей регулярно задаються питанням, як стати розумнішими та підвищити рівень інтелекту, щоб впливати на інших людей і досягати успіху в різних життєвих сферах — від роботи до особистого життя.

Комусь способи прокачування свого мозку відомі і так, але вони ними не користуються через надмірну самовпевненість або через банальну лінощі. Однак деяким потрібен чіткий список рекомендацій, орієнтуючись на який вони планомірно ставатимуть розумнішими та ерудованішими.

1. Почни розмовляти із собою.
Під розмовами із самим собою ми маємо на увазі здорову форму рефлексії, коли людина аналізує свої вчинки, розбирається у своїх емоціях, амбіціях, потребах, інтересах та інших формують її особистість речах.

Ти можеш робити це у будь-якій зручній для тебе формі: в умі, на папері чи усно, наприклад, намовляючи думки на диктофон (переслуховувати та аналізувати свої думки через деякий час буває корисним). Почти вести чесний діалог із самим собою, зізнаючись собі у своїх страхах та справжніх бажаннях.

2. Спілкуйся з розумними та досвідченими людьми.
Насправді, оточуючі люди мають великий вплив на тебе, незважаючи на те, що ти весь такий незалежний і самостійний. Не дарма вже довгий час у народі ходить приказка "скажи мені хто твій друг, і я скажу хто ти".

Саме тому якщо ти хочеш стати розумнішим, необхідно тягтися до людей, які спілкуються на розумні теми, розмірковують, підпираючи рукою підборіддя, і виглядають по-розумному.
У такому разі ти навіть не помітиш, як зміняться твої орієнтири на пізнання та творення. Головне – не бійся змінювати своє оточення, і все обов'язково вийде.
Хочемо Вам запропонувати, ногті Київ, знижка 45%, в салоні краси та ума.

3. Не забувай про фізичну діяльність.
Як би ми цього не хотіли, наші когнітивні здібності залежать не від божественного втручання та кармічних процесів, а від здорового припливу крові до голови. Саме тому не варто постійно сидіти в одній позі та перешкоджати нормальному кровообігу.

Намагайся регулярно робити ранкові розминки, ходи на пробіжки, займайся у спортивному залі, грай у футбол чи баскетбол (що тобі ближче) і багато проводи часу на свіжому повітрі, насичуючи кров киснем.
Перебуваючи в задушливому приміщенні в одній позі, ти в якийсь момент упіймаєш себе на думці, що нічого не розумієш. Багато в чому це буде протест твого організму на відсутність кисню та фізичної активності. Не допускай цього.

4. Вивчай іноземні мови.
Вивчення іноземних мов — це не тільки корисна навичка, яка потрібна кожній людині, яка вважає себе космополітичною та мультикультурною, а й відмінне прокачування твоїх мізків.

Тут тренується пам'ять, покращується багатозадачність та удосконалюються розмовні навички, необхідні для спілкування з розумними людьми з інших країн.

Володіння кількома мовами — це величезна перевага у сучасному світі, тому не варто його ігнорувати.

5. Правильно харчуйся.
Правильне харчування - це така сама регулярна необхідність, як фізичні вправи. Якщо завжди їсти нездорову їжу, твої когнітивні здібності в якийсь момент можуть дати збій.

Саме тому додай у свій раціон овочі, типу листової капусти, шпинату та броколі. Разом з цим не забувай про жирну рибу, багату на Омега-3, до якої належить сьомга, горбуша і тунець.
Крім того, урізноманітни своє харчування авокадо, волоськими горіхами та лляним насінням. Не забувай також про ягоди та фрукти. Одним словом, переходь на середземноморську дієту і твій мозок обов'язково подякує тобі.

6. Почни записувати свої думки.
Це може бути будь-яка зручна для тебе форма - від щоденника, який ти нікому не покажеш, до розгорнутих постів в інстаграмі, які мають всі шанси розлетітися по мережі.

Фіксація своїх думок - це наступна форма рефлексії, коли твоя думка не виникає і випаровується через кілька хвилин, а набуває форми і осідає у твоїй свідомості (або навіть у свідомості інших людей).
В ідеалі писати потрібно щодня хоча б півгодини. Якщо постаратися, практику запису своїх думок можна зробити такою самою звичкою, як ранкова зарядка. Достатньо ввести її у своє життя і не забувати про неї.

7. Грай у інтелектуальні ігри.
Розвиваючими можуть бути абсолютні будь-які ігри — від кровожерливих шутерів на консолях до відомої монополії. Однак треба розуміти, що монополія за шкалою вдумливості таки займає вищу позицію, ніж гра, де треба відстрілювати бошки зомбі.

Якщо тобі вдасться замінити розважальні ігри інтелектуальнішими, це позитивно позначиться на рівні твого інтелекту.

До речі, в хорошій компанії людей з другого пункту в тобі прокинеться дух суперництва, що підштовхне тебе до більш видатних результатів за підсумками гри.

 

<< Назад