Полезная информация

Як стати успішним, 7 головних кроків успіху

13.05.2023

Хоч поняття успіху і є індивідуальним для кожного, але є кілька універсальних факторів, які вже допомогли мільйонам людей досягти успіху. Найзручніша інструкція - покрокова, тому розіб'ємо їх на 7 основних кроків:

1. Ставте цілі.
Складно рухатися до головної мети в житті, якщо не визначитись, де вона знаходиться. Успішна особистість завжди має чітко поставлену мету – на сьогодні, на тиждень, на місяць, на найближчі роки та на все життя. Лише чітко сформулювавши умови, необхідні для досягнення мети, можна розробити план, який дозволить досягти успіху в житті.

2. Думайте не про проблеми, а про способи їх вирішення.
Успішним людям не властиво сумувати, невдачі вони розглядають як цінний досвід. Кожна людина стикається з проблемами, і різниця полягає лише у сприйнятті. Люди, які усвідомлюють відповідальність за власне життя, не зациклюються на невдачах, а шукають способи, що дозволяють оперативно усунути наслідки. Вчіться діяти раціонально у будь-якій ситуації – це дозволить не гаяти часу на непотрібні переживання.

3. Займайтеся тим, що любите.
Найбільш щасливими прийнято вважати людей, котрі заробляють на улюбленій справі. Що заважає вам чинити так само? Складіть список занять, які приносять вам задоволення, і подумайте, яку вигоду з них можна отримати. Ви можете знайти несподіване джерело доходу. Малювання та створення анімації, створення сайту, запис відео з рецептами улюблених страв – все це може приносити гроші та задоволення одночасно.

4. Вчіться позитивному мисленню.
Негативні емоції – найнебезпечніший викрадач енергії та часу. Саме тому методикам, що дозволяють перейти на позитивне мислення, приділяється стільки уваги. Спробуйте завести «щоденник успіху» та щодня записувати кілька позитивних подій за день. Ця потужна методика швидко виправляє "негативників", нагадуючи, що в житті відбувається багато подій, і добрі теж трапляються щодня.

5. Живіть сьогоднішнім днем.
Мрієте відкрити бізнес, зайнятися благодійністю, створити крутий інтернет-сервіс чи написати бестселер? На реалізацію подібної мрії може піти кілька років, тому багато хто планує «почати з понеділка». Люди тягнуть, бо чекають відповідного моменту. Ніщо не заважає їм приділяти досягненню мрії хоча б кілька годин на тиждень. Але минають тижні, місяці та роки, а вони не діють. Просто запам'ятайте, що найкращий момент – саме зараз.

6. Не зациклюйтесь на невдачах.
Неприємні події трапляються у кожної людини. Але один сприймає їх як нагадування, що світ не є ідеальним, і треба бути сильним. Інший вирішує, що світ несправедливий особисто до нього, і впадає в депресію. Неможливо побудувати життя те щоб невдачі не траплялися взагалі, але керувати власним сприйняттям під силу кожному. Сприймайте подібні ситуації як корисний досвід, який робить вас сильнішим і мудрішим.

7. Удосконалюйтесь.
Щоб досягти успіху в житті, необхідно постійно ставати краще. Мріяти про благополуччя, не роблячи вольових зусиль для самовдосконалення, рівноважно тому, щоб мріяти про схуднення, не змінюючи способу життя. Усі успішні люди працюють над собою: займаються самоосвітою, спортом, шукають способи ефективно розподіляти свій час. Вони не займаються марними заняттями на кшталт комп'ютерних ігор або безтурботного спілкування в соціальних мережах. Час – найдорожчий ресурс у житті, і неприпустимо витрачати його на речі, які не становлять реальної цінності.

Фундаментом досягнення успіху є внутрішні якості особистості. Про ці якості пишуться цілі книги, але якщо виділити головне, то до принципів успішної особистості належить таке:

  - Самодостатність. Власні життєві пріоритети та цілі успішна людина визначає сама, не звертаючи уваги на думку оточуючих і не потребуючи схвалення.
  - Вміння прощати. Образа – руйнівне почуття, що витрачає емоційну енергію. Якщо ви скривджені на близьку людину – вибачте, якщо скривджені на чужу – просто забудьте про її існування. Це звільнить вас від важкого морального вантажу, що заважає самореалізації.
  - Вміння берегти сили. Працьовитість – гарна риса, але не потрібно витрачати всі сили, інакше улюблена справа може стати неприємною.
  - відсутність перфекціонізму. Ця схильність буває корисною, але більшості вона заважає досягти успіху в житті. Перфекціонізм змушує витрачати на кожну дрібницю недозволено багато часу, покращуючи якість результату лише незначно. Не прагнете ідеалу, просто робіть добре.
  - Вміння відволікатися та перемикатися. Життя складається з кількох сфер, і кожній потрібно віддаватися повністю. Працюючи, не думайте про життєві турботи, а проводячи час із близькими, не згадуйте про роботу.
  - Вміння говорити "Ні!". Більшість людей не вміють відмовляти, коли їх кличуть на зустріч, просять про щось чи пропонують невигідну справу. Успішні люди завжди надходять раціонально – їх неможливо вмовити на небажану справу.
  - Доброзичливість. Успішна людина доброзичлива до оточуючих, підбадьорює і радіє, коли це вдалося досягти у житті значних досягнень. Він ввічливий, не вихваляється своїми досягненнями і вміє слухати співрозмовника, не перебиваючи. Зверніть увагу, як поводяться ваші знайомі, і зрозумієте, що ці риси властиві успішним людям. Невдахи ж зазвичай налаштовані до оточуючих негативно, заздрісно і схильні до зловтіхи.

P/S: Дізнайтесь про Що таке KPI і що робить KPI? Також - Як стати розумнішим і підвищити рівень інтелекту? І знайдіть хвилинку, дізнайтесь Як досягти успіху в житті? Росповість Радіслав Гандапас в Києві.

<< Назад