Полезная информация

Що таке KPI і що робить KPI?

13.05.2023

KPI – одна з найчастіше використовуваних цілей в організаціях по всьому світу. Вони є найважливішим компонентом зростання організації та довгострокового успіху. І хоча така фундаментальна мета для багатьох організацій, KPI часто неправильно розуміють і використовуються неправильно.

Що таке KPI?
   KPI (Ключові показники ефективності (KPI)) – це кількісний показник того, як ваша команда чи організація просувається до важливих бізнес-цілей. Ви можете встановити KPI для всієї організації, команди або навіть для окремих, залежно від того, які показники ви хочете відстежувати. Хороший KPI дасть вам уявлення про те, на правильному ви шляху до досягнення своїх стратегічних цілей.

Коротка історія КPI.
   Хоча точне походження KPI залишається загадкою, його коріння походить від династії Вей в Китаї в 3 столітті. Вони використовували 9-рангову систему з метою оцінки діяльності королівської сім'ї. Наступною віхою стало створення системи повернення інвестицій (ROI) – батька ключових показників ефективності – вперше використаної венеціанськими трейдерами у 13 столітті. Вони порівняли суми, вкладені у їх морські експедиції, з товарами, які повернули кораблі. Проте інституціоналізація КPI розпочалася зі створення першої так званої інформаційної панелі КPI на шотландській бавовняній фабриці у 1800-х роках. Дерев'яні кубики різного кольору використовувалися як монітори продуктивності над робочим місцем кожного робітника.

На початку 20 століття організації почали формально вимірювати продуктивність своїх співробітників з допомогою концепції рентабельності інвестицій. Невдовзі після цього Франція створила Tableau de Bord, стратегічну систему вимірювання, аналогічну системі показників балансу, створеної доктором Нортоном та доктором Капланом, яка використовувалася для вимірювання загальної продуктивності компанії.

Незабаром після цього було вигадано термін KPI, який увійшов до інструментарію для оцінки ефективності організацій в цілому. Як бачите, організації, як правило, використовували попередні концепції для вимірювання продуктивності окремих осіб та їхньої поточної діяльності. Тепер KPI це інструмент, який використовується для вимірювання стану організації, її відповідних команд та відділів.

Як використовувати KPI?
KPI використовуються для відстеження прогресу у досягненні бізнес-мети. На практиці KPI створюються, передаються і потім відстежуються протягом періоду, що збігається з основною метою. Організації зазвичай аналізують KPI через певні проміжки часу, щоб визначити, чи потрібні коригування курсу. Під час цього процесу вони можуть переглянути свій вибір KPI. Деякі KPI можуть бути скасовані, переглянуті або оновлені після досягнення цілі. KPI часто використовуються для визнання, розвитку та фінансової винагороди співробітників. KPI вимірюють ефективність організації, а чи не окремих співробітників у організації.

Як визначити KPI?
  Правильний підхід — сформулювати цілі та завдання та поставити навідні питання, наприклад:
- Яким є ваш ідеальний результат і чому він є ключовою бізнес-метою?
- Чи можна виміряти прогрес у досягненні вашої мети, чи вам потрібно звузити чи переосмислити її?
- Які ресурси ви маєте, щоб виміряти прогрес?
- Хто відповідає за відстеження ключових показників ефективності та звітність щодо них?
- Як ви відстежуватимете прогрес у досягненні своєї мети?
- Як ви дізнаєтесь, що досягли своєї мети?

Що робить KPI хорошим?
Хороший KPI - це РОЗУМНИЙ (smart): конкретний, вимірний, досяжний, реалістичний та своєчасний.
- Конкретний: KPI має бути досить простим для вимірювання та розрахунку, а також для розуміння та передачі. Не встановлюйте занадто багато KPI, інакше ви будете перевантажені.
- Вимірюваний: KPI - це не завжди число, але його все ж таки необхідно виміряти.
- Здійсненний: KPI повинен відповісти на питання, яке призводить до дії; або дати вказівки для ухвалення рішень.
- Релевантність: вимір має відповідати вашим бізнес-цілям.
- Своєчасність: інформацію потрібно збирати вчасно, щоб можна було діяти. Якщо це річний прибуток, його можна збирати щороку. Але слід частіше оцінювати рівень задоволеності клієнтів, щоб вживати заходів у разі виникнення проблем.

Приклад для вашого інтернет-магазину взуття – коефіцієнт конверсії. Мета полягає в тому, щоб клієнти відвідали ваш сайт та здійснили покупку. Таким чином, ви можете використовувати показники веб-сайту, щоб відстежувати, хто робить покупки, і розділити їх на кількість відвідувачів сайту, щоб отримати коефіцієнт конверсії. Мета встановлення KPI - дати чітке уявлення про те, чого ваша команда хоче досягти до терміну, а також про те, як ви вимірюватимете це досягнення.

P.S: Ми пропонуємо онлайн тренінги з KPI мотивації, від нашої компанії. А також, корисні поради, такі - Як вийти на новий рівень у бізнесі? І, Як стати розумнішим, ніж ви є зараз?

 

<< Назад