Полезная информация

Як вибрати вікно ПВХ для дому: основне

19.08.2023

Найкраще з цим можуть впоратися пластикові вікна. Як правильно вибрати пластикові вікна, які вони бувають і на чому можна заощадити спробуємо розібратися в матеріалі.

Для житлових приміщень вибирайте вікна з класом профілю рами А або В. Клас С підходить тільки для невеликих віконних отворів і встановлюється в приміщеннях, що не опалюються.
Кількість камер профілю залежить від місця встановлення. Для балкона або лоджії підійде трикамерний профіль, а для опалювальних кімнат - з п'ятьма камерами або більше.
Рекомендована кількість склопакетів для опалювальних приміщень - два; якщо важливі високі тепло- та звукоізоляційні властивості – три. У неопалюваних (господарських будівлях) доцільніше ставити один склопакет.
Найнадійніший вид скла – триплекс. Таке скло міцне, що не розлітається на шматочки при ударі, гарантує шумозаглушення. Звичайне флоат-скло не має таких якостей, але воно дешевше.
Коефіцієнт опору теплопередачі повинен бути не нижче 45 м? · ° C / Вт. Бажано вище. Чим нижче значення, тим нижче теплоізоляція, а отже, на опалення взимку піде більше коштів.
Рівень шумозаглушення для галасливих районів - від 36 дБ. Для тихих спальних районів та приватного сектору підходять менші показники (25–30 дБ).
Дистанційна рамка склопакета із пластику не поступається в довговічності алюмінію або нержавійці, але при цьому не утворює містки холоду.
Ручки зазнають постійних навантажень, тому повинні бути надійними. Краще вибирати суцільнометалеві. Для захисту від випадкового відкриття дітьми є ручки із замком.
Приховані петлі красивіші та зручніші: не заважають обробці вікон, перешкоджають удару стулки об укіс.
 ** Доречи, ми пропонуємо ремонт вікон Київ, та по області, знижка 60%.


      Де можна заощадити при покупці вікон
Вікна — це та продукція, на якій не варто заощаджувати. Бо дешеві вікна не служать довго, а вже у перші сезонні холоди ти відчуєш всю ціну економії.

Ціна пластикового вікна залежить від:
  - ціни рами (профілю);
  - Ціни фурнітури (запірного механізму);
  - ціни склопакета (два і більше скла, скріплених між собою).

Разом з тим, заощадити на замовлення вікон можна, головне — знати, на що можна не виділяти кошти, а що краще не чіпати.

Заощадити точно можна на:
  - комплектації вікна: вибирай простіше за конфігурацією вікно, наприклад, одне глухе та одне зі стулкою, замість обох зі стулкою;
  - Вибери відповідний клас вікна залежно від того, для якого приміщення воно вибирається;
  - для звичайних вікон не слід вибирати широкий профіль;
  - Дешевшими будуть типові білі вікна, але якщо ти вибираєш кольорові вікна - шукай стандартне забарвлення.

     Як правильно встановити пластикове вікно?
  На сьогоднішній день багато фірм пропонують свої послуги із встановлення пластикових вікон. Але не всі фірми встановлюють вікна якісно. Як правило, їх монтаж відбувається за прискореним методом з недотриманням норм, прописаних у ГОСТ. Якщо таким горе-монтажникам поставити питання про монтаж пластикових вікон за ГОСТом, то в більшості випадків вони розповідатимуть, що такий монтаж коштуватиме дорожче. Але варто задуматися, чи потрібен вам монтаж "тяп-ляп" на швидку руку або краще встановити вікна відповідно до ГОСТу. У чому їхня різниця?

  При простому монтажі вікно просто встановлюється в отвір за рівнем і зазори між отвором і вікном заповнюються монтажною піною. На цьому етапі зазвичай монтажники намагаються заощадити піну і в результаті виходить зовсім погано. З часом піна під впливом вологи з повітря та сонячного світла починає руйнуватися та кришитися. В результаті виникають щілини в піні та з вікна починає дмухати холодним повітрям. Загалом, виходить, що вікно начебто є, а користі від нього немає, оскільки воно не виконує своєї функції.
  Щоб такого не відбувалося, потрібно правильно проводити монтаж, відповідно до рекомендації державного стандарту, тоді вікно на довгі роки захищатиме ваш будинок від холоду та спеки.

Як виміряти вікно.
  Будь-яка заміна вікон починається з визначення розмірів віконного блоку. Для цього етапу краще викликати замірника, який має потрібний досвід у цьому питанні. В основному послуги замірника у фірм-виробників вікон безкоштовні. Але якщо ви вирішили самі зробити виміри, то потрібно знати, що існує два типи віконних отворів. І віконний блок їм заміряється по-різному. Тому перед вимірами потрібно видалити штукатурку з віконного отвору та визначити який отвор у вас.

P.S: Ми пропонуємо  Як вийти на новий рівень у бізнесі? І, звісно  Як стати розумнішим, ніж ви є зараз? І ще важна порада - Адвокат із земельних питань, по всій Україні.

 

<< Назад